Ez a ketogén csokitorta a fogyókúrázók legjobb barátja

Attól még, hogy egy desszert szénhidrát-csökkentett, esetleg egyenesen glutén- és cukormentes, még lehet isteni finom. Ezt bizonyítja ez a mandula és kókuszlisztes csokitorta, amit büntetlenül ehet mindenki, aki azt fogadta meg újévkor, hogy ledob néhány kilót.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze mandulaliszt
  • 3/4 csésze kókuszliszt
  • 1/4 csésze lenmag liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 10 dekagramm vaj
  • 3/4 csésze eritrit
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csésze mandulatej
  • 1/3 csésze eszpresszó kávé

A krémhez:

  • 225 gramm mascarpone
  • 10 dekagramm vaj
  • 3/4 csésze eritrit
  • 1/2 csésze holland kakaópor
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 1/4 teáskanál instant kávé
  • 3/4 csésze tejszín
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két kör alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Második lépés: Egy nagy tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaóport, a kókuszlisztet, a lenmaglisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Harmadik lépés: Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a vajat, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az édesítőszert és a vaníliaaromát. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, a mandulatejet és a kávét.

Negyedik lépés: A tésztát elosztjuk a két előkészített tepsiben, majd nagyjából huszonöt perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.

Ötödik lépés: Egy tálban simára keverjük a vajat és a mascarponét, hozzáadjuk az édesítőszert, a kakaóport, a kókuszlisztet és az instant kávét, és homogén állagúra keverjük. Beletesszük a tejszínt és egy csipet sót. Elkeverjük.

Hatodik lépés: Amikor a tészta kihűlt, a krém egyharmadát rákenjük az egyik tortalapra, majd ráhelyezzük a másodikat. A maradék krém felét a tetejére kenjük, a fennmaradt csokoládékrémet pedig az oldalára visszük fel. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

(Forrás: Delish, fotók: Unsplash)

csokoládé | fogyókúra | csokitorta | csokoládé torta | ketogén | diéta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom