A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most. A két ital elkészítéséhez nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerboltokban is megtalálható.
A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól:
a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.
The Sassy – édes pimaszság, arany színekbe zárva
Hozzávalók:
- 45 ml Arran singe malt 10 years
- 5 g gesztenyeméz
- 3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter
- jég
Elkészítése:
Keverjük össze a whisky-t és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whisky-vel, adjuk hozzá a jeget. A hozzávalókat jól elkeverjük, úgy, hogy ne legyen vizes az italunk. Az italt nagy jégkockára töltjük.
A bárban ezt a koktélt ehető virággal, szervirozzák – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.
The Posh – alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel
Hozzávalók:
- 100ml kékáfonya tea
- 20ml citromlé
- 20ml vanília szirup
- nepáli bors
- jég
- kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,
Elkészítése:
Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába beletörjük a borsot és állni hagyjuk kb. 10 percet, ezután egy finomszűrő segítségével leszűrjük. A szűrt teához hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével összerázzuk, majd jéggel töltött magas pohárba szűrjük.
A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 g citromlevet, 65 g cukorszirupot és 10 g espuma port elegyítünk és egy habszifon segítségével az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető). Néhány szem friss áfonyával díszítjük.
(Fotók: St. Andrea Wine&Skybar)
recept | St. Andrea Wine & Skybar | szilveszter | alkoholmentes | whisky | koktél
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!