Két budapesti étterem is a világ legjobbjai közé került

Óriási siker!

A nemzetközi borszaklapként ismert Wine Spectator listáján eddig sosem volt magyar résztvevő, idén azonban ketten is Award of Excellence minősítést szereztek.

A Felix Kitchen & Bart és a Fiaker Bisztró & Borbárt ezzel az elismeréssel a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermek között tartják számon.

Az amerikai Wine Spectator a szakma iránytűje, hiszen évente több ezer vendéglátóhely közül választja ki azokat az éttermeket, amelyeknek kiemelkedő a borkínálata. A listán Magyarország idáig még soha nem kapott helyet.

A Felix Kitchen&Bar a több mint háromszáz tételből álló borlapjával lett az egyik legizgalmasabb

Alig több mint egy éve nyitotta meg kapuit a Felix Kitchen & Bar a korábbi Várkert Kioszk épületében, borkoncepciójával viszont máris a nemzetközi szaksajtó látóterébe került. Itthon is ritkaságnak számít, ha egy helyen több száz bor és pezsgő szerepel az itallapon, a budai étterem viszont ennek köszönhetően hamar megszerezte a nemzetközi zsűri elismerését.

Horváth Máté, a Felix Kitchen & Bar sommelier-je szerint a díj nemcsak pozitív visszacsatolás arra, hogy a megálmodott koncepció jó irányban halad, de úgy látja, az innovációt is elismerték. "Rendkívül büszke vagyok arra, hogy egypoharasok lettünk (a díj megnevezése – a szerk.), de fontos kiemelnem, hogy ez nemcsak egyszemélyes siker, hanem egy nagyon kemény csapatmunka eredménye is. Elismerték, hogy a Felix ars poeticájának helye van nemzetközi színvonalon is. A jövő gasztronómiája át fog alakulni, a vendégek egyedi igényeinek kielégítése lesz a privilégium, és az, hogy a jó bor mellé kiváló ételeket is kapjanak. Mi pedig mindkettőre nagyon nagy hangsúlyt fektetünk."

A Wine Spectator díjazta az étterem kínálatát és az innovációt is: például azt, hogy vannak olyan tételek is, melyeket – a Coravin technológiának köszönhetően – pohárral is meg lehet kóstolni, míg máshol csak palackkal lehet adott esetben megvásárolni.

Wine Spectator’s 2020 Award of Excellence díjat nyert az egykori Monarchia területéről származó palackokat kínáló Fiaker Bisztró&Borbár

A Madách térnél található Fiaker Bisztró & Borbár borlapjának különlegességét a KisBécs által forgalmazott, különleges évjáratú tételei, valamint az egykori Osztrák–Magyar Monarchia mai országainak prémium borai jelentik. Regionális palackjaikkal méltán került a listára, így bebizonyítva: borkoncepciójuk tud olyan szakmai nívót képviselni, mely megállja a helyét nemcsak itthon, hanem a világ legjobbjai között is.

Gombolai Attila, a Fiaker egyik alapítója úgy nyilatkozott, hogy ugyan két eltérő története van a Fiaker Bisztrónak és a Felixnek, nagyon büszke arra, hogy a közép-európai borok is elnyerték a nemzetközi zsűri bizalmát. "Alapvetően ez a díj egy elismerés arra vonatkozóan, hogy regionális borokkal is lehet nemzetközi mércével mérve komoly eredményt elérni. Ezenfelül pedig segíti azt a tervünket, hogy minél szélesebb közönséggel ismertessük meg a régi Monarchia területéről származó borválogatásainkat."

Ez is érdekelhet:

Az a nap, amelyik pezsgővel indul, már biztosan nem lehet rossz

Reggelire pezsgőt inni rendhagyó, nagyvilági élmény.

(Fotók: Socially – Balogh Kata, Bolega Niki, Stiglincz Gábor)

elismerés | magyar | siker | Wine Spectator | bor | Award of Excellence

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom