Mást, ha akarnánk se tudnánk hozzátenni.
A ropogósra sült csirkeszárnyak kulcsa a tökéletes fűszerezés, a gondos pácolás és az extra füstösség – legalábbis Jamie Oliver sztárszakács szerint. Ha pedig ő mondja, higgyük is el neki, és készítsük el az ő szuperegyszerű, extraízes, gyömbéres-mézes változatát, ami garantáltan megkoronázza majd az idei grillszezonunk véghajráját!
Hozzávalók:
- 24 szép nagy csirkeszárny
- 5 szál újhagyma
- 1 chili
- 5 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- kb. 2 centiméteres gyömbérdarab
- 5 ág friss kakukkfű
Elkészítés:
1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömbért, és szórjuk a masszánkhoz a kakukkfű apró leveleit! Keverjük össze alaposan!
2. A csirkeszárnyakat sorakoztassuk egy nagy, laposabb edénybe, öntsük rá a marinádot úgy, hogy mindegyik húsdarabra jusson belőle! Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe pácolni egy teljes napra!
3. Mielőtt elkezdjük sütni a grillen a csirkeszárnyakat, vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni!
4. A húsokat forró grillen vagy sütőlapon 15–20 percig sütjük, amíg a tetejükön a mézes marinád teljesen meg nem karamellizálódik. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, hogy ne égjen meg, de egyenletesen átsüljön!
Ez is érdekelhet:
sztárszakács | elkészítés | hozzávalók | jamie oliver | recept | csirkeszárny
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!