Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nincs tél forralt bor nélkül.
Talán kevesen tudják, de kedvenc téli italunk a középkorig visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. A fűszerezett, bőségesen cukrozott italt azért találták ki, hogy ízletesebbé tegyék a gyenge minőségű borokat,
másrészről pedig, hogy felmelegítsék a hideg időben az embereket.
A történelem folyamán szinte minden nemzet a saját szájíze szerint alakította a forralt borukat, így érdemes végigkóstolni Európa legjobb italait, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő receptúrát.
Vin Brulé – Olaszország
A vin brulé olaszul égetett bort jelent, és kifejezetten intenzív ízvilágú, gyümölcsös forralt bort takar.
Alapanyaga az észak-olaszországi régióból származó tetszőleges vörösbor, amit aztán szegfűszeggel, fahéjjal, ánizzsal, szerecsendióval, citromhéjjal és narancsszeletekkel gazdagítanak.
Vin Chaud – Franciaország
A provence-i karácsonyi vásárok elengedhetetlen eleme a francia forralt bor, amelynek alapját grenache, syrah és carignan szőlőkből készült vörösborkeverék szolgáltatja.
Ezt Grand Marnier-rel, Cointreau-vel és Curaçao-val egészítik ki, hogy aztán fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzék, valamint kínáláskor citrusfélékkel díszítsék.
Glühwein – Németország
Az autentikus német forralt borhoz cabernet sauvignon, víz, narancslé, és narancsszeletek, fahéj, csillagánizs, szegfűbors és borókabogyó is szükséges, az erőteljesebb változatba pedig gyakran kerül az égetett cukor mellé rum is.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash, Pixabay)
bor | gasztronómia | forralt bor | összeállítás | tél | ital
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!