A kenyér aranymelege járja át ezt az apró, kedves japán pékséget.
Jokohamában épült az I IN dizájnstúdió tervei alapján a Pinocchio nevű pékség, melyben minimalista polcokon sorakoznak a kenyerek és a pékáruk. Az Ogucsi vasútállomáson álló pékség csupán 4,2 méter széles, cserébe viszont gyönyörűen virít ki a környező, szürke épületekből, és csempészi a friss kenyerek és pékáruk aranyló melegségét az utcaképbe.
A kenyér lágyságát és melegségét szerettük volna megjeleníteni a dizájnban. Mivel nagyon kicsi helyről van szó, fontos volt, hogy nagyon erős identitást kapjon a pékség: kívül is és belül is a kenyér ölelje körbe a vásárlót.
A harminc négyzetméteres helyiség minimalista, aranyszínű, és tökéletesen eltalálták azt a lágy, finom árnyalatot, amit szinte belélegez az ember, és érzi a friss kenyerek, croissant-ok és sütemények illatát, tapintását, ízét.
Gyönyörű lett.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tomooki Kengaku)
japán | dizájn | pékség | építészet | aranyszínű | kenyér
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!