Ezeken a helyeken imádtunk idén koktélozni

Nehéz mostanában önfeledten lazulni, ezért aztán nagyra értékeljük azokat a helyeket, ahol egy órára, kettőre sikerül elfeledkezni a mindennapjainkat meghatározó feszültségről. Mutatunk három ilyet.

Leo Bistro

Az egyik hely, ahol ez sikerült, a Leo Bistro volt, ahol nemrég frissítették a koktélmenüt és az étlapot.

Leo Bistro a Clark Adam téri Clark hotel földszintjén található, és miután a Lánchíd védelmezői átmenetileg elköltöztek, a legerősebb oroszlán egyértelműen Leo maradt. Szerencsére nem magányos, sokakat lát vendégül, és remek házigazda.

Most éppen új koktélokkal várja a betérőket, amelyeknek több közös nevezője is akad. Az egyik az, hogy mindegyikben akad egy kis csavar, egy kis varázslat. Olyan klasszikusokról beszélünk, mint a Bloody Mary, a Mai Tai, vagy az Espresso Martini. Mire is gondolunk? Kiderül a cikkből.

Hedonista buborékban koktélokkal élhetjük túl a világvégét

A Leo Bistro új koktélmenüje a lélek atombunkere. Mondjuk, miért.

Múzsa

A Four Seasons Hotel aulájának oldalszárnyában kialakított Múzsa bár tudatosan építkezik a szecessziós örökségből, melyet remek virtuozitással harmonizál a 21. század igényeivel.

Az egyedülálló koktélkínálat Rédli Ádám, a Múzsa head bartenderének nevéhez fűződik. Ádám tapasztalatait a világ legjobb luxus hotelek bárjaiban szerezte, dolgozott többek között az Artesian Barban, amely a világ ötven legjobb bárjának egyike

és nem titkolt célja, hogy a Múzsa is szerepeljen a világ legjobbjai közt.

A Múzsa signature koktélsora három nagyobb csoportra osztva vezet végig a múlton, a jelenen és a jövőn – visszatükröződik mindez az ízvilágban, az alapanyagokban, de még a pohárválasztásban és azokban a látványos, játékos furfangokban is, amelyekkel Ádám minden koktélhoz valamilyen egészen egyedi élményt kapcsol.

Így repülhetsz vissza isteni koktélokkal Budapest aranykorába

A Gresham-palotába már belépni is megtiszteltetés, a káprázat pedig még tovább emelkedik, ha rendelünk egy koktélt a Múzsa bárjában. Vagy inkább többet. Utazz velünk térben és időben Budapest egyik legszebb helyszínén, ahol az italozás élményéről valami egészen mást gondolnak, mint amit megszokhattunk.

Nyissunk együtt

Ez nem egy újonnan nyitott rooftop bár, hanem egy limitált kiadású magazin, melynek megvásárlásával hozzájárulhattunk az éttermek és a bárok tavaszi újraindulásához. És nem mellesleg csúcsminőségű italokkal ismerkedhetünk meg.

Nyissunk Együtt együttműködés a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bartender Szövetség között azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a pandémia következtében nehéz helyzetbe került bárokat és éttermeket.

A megjelenéskor mi is visszatértünk a budapesti éjszakába: egy pénteki napon mindjárt öt fővárosi helyre ültünk be a magazinban felbukkanó éttermek és bárok közül, hogy végre újra felhőtlenül élvezhessük az izgalmasnál izgalmasabb koktélkreálmányokat.

Egy limitált kiadású koktélreceptes kiadvánnyal segíthetsz a vendéglátóhelyeken

Izgalmas koktélok, kiemelkedő helyek, érdekes történetek.

(Fotók: Zombori András, Múzsa bár,  FBC, Andrusch Virág)

lista | nyissunk együtt | koktél | bár | budapest | leo bistro

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom