A körte és a kecskesajt tökéletesen illik egymáshoz, ha pedig pirított dióval és egy csepp mézzel készítjük, a végeredmény egészen különleges lesz. Ez az öt hozzávalós fogás kiválóan alkalmas villásreggelire, vagy vacsora utáni sajtfogásként is fogyasztható akár hidegen, akár melegen.
Hozzávalók:
- 3 körte
- 1 citrom leve
- 150 g lágyabb kecskesajt
- 1 marék dió lepirítva, durvára zúzva
- egy kevés méz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, közben száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
- A körtét kettévágjuk, kiszedjük a magházát. Meglocsoljuk egy kevés frissen facsart citromlével, majd hőálló tálba fektetjük.
- Egy kis tálban összekeverjük a pirított diót, a mézet és a kecskesajtot. A tölteléket belekanalazzuk a körtébe, és 15 percig sütjük. Tálaláskor ízlésünk szerint egy kevés extra mézzel meglocsolva kínáljuk.
Az őszi ízekből sosem lehet elég, a pite pedig mindig jó választás. Csupán egy omlós tészta és friss, szezonális gyümölcsök, illetve zöldségek – a végeredmény minden esetben fantasztikus lesz.
(Fotó: Getty Images)
húsmentes | körte | vegetáriánus | töltött körte | recept | kecskesajt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!