Egy felmérés szerint nagyon pontos rutint követünk és meghatározott mennyiségű kávét iszunk ahhoz, hogy produktívnak érezzük magunkat.
A OnePoll piackutató cég nemrégiben több mint kétezer amerikai irodai dolgozót kérdezett kávézási szokásaikról. A válaszadók több mint felének, egész pontosan hatvanhat százalékának a gőzölgő csésze kávé a kedvenc napindító itala, negyvenhét százalék pedig a munkaidejének kezdetén is ezt fogyasztja.
Ezzel a kávé a legnépszerűbb reggeli italokat tekintve megelőzte a vizet és az ízesített vizet is.
A válaszadók ötvenkilenc százaléka a kora reggeli rutin szerves részének tartja a kávét, de ezt kortyolják a munkahelyükön a feladataik rendszerezése és az e-mailek olvasása közben is. Ami a kávé mennyiségét illeti, a megkérdezettek hetvenhét százaléka nyilatkozott úgy, hogy két vagy több csésze kávéra van szüksége ahhoz, hogy valóban produktívnak érezze magát.
A válaszadók közel egynegyedének, hétfőn van szüksége a legtöbb kávéra.
Ez azonban nem minden. Tízből több mint nyolc alkalmazott számára az ingyenkávé a legfontosabb munkahelyi juttatás, ettől érzik úgy, hogy munkáltatójuk megbecsüli őket.
A kutatás kitért arra is, hogy az amerikai irodai dolgozók mennyit költenek és milyen gyakran járnak kávézókba és ott mennyi időt töltenek el. Az eredmények szerint alkalmanként átlagosan 2,56 italt vásárolnak, évente közel háromezer dollárt költenek és hetente közel egy órát töltenek el kávézókban.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
kutatás | kávézás | kávézási szokások | vizsgálat | felmérés | kávéház
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!