Tökéletes desszert hat hozzávalóból – Kávés habcsók

Tíz perc előkészületet követően már a tepsibe is tehető ez az egyszerű, de annál finomabb kávés habcsók.

Hozzávalók:

  • 3 tojás fehérjéje
  • 1/2 teáskanál tisztított borkő
  • 1 csésze porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • egy csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 225 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. Egy közepes tálban, kézi mixerrel, alacsony sebességgel, körülbelül 30 másodperc alatt habosra verjük a tojásfehérjét a tisztított borkővel. A sebességet növelve hozzáadagoljuk a cukrot is. A massza akkor jó, ha a tojásfehérje masszív és fényes.
  3. Hozzákeverjük a kakaóport, az instant kávét és egy csipet sót, majd habzsákba töltjük, és tetszésünk szerint klasszikus habcsók vagy hosszúkás formájúra nyomjuk, közvetlenül a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Nagyjából egy 45 percen keresztül sütjük, hogy a habcsók külső része megszilárduljon, de a belseje még lágyabb legyen. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!

A kávéból pedig soha nem lehet elég! Ha már a recept kedvéért beszereztünk egy instant kávét, használjuk fel ahhoz a kávéitalhoz, amiért bolondul az internet.

(Fotó: Getty Images)

kávés recept | kávé | habcsók | instant kávé | egyszerű recept | gyors recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom