Így forradalmasíthatják az otthoni kávéfőzést a kávégolyók

Minden eddiginél zöldebb megoldást talált egy svájci cég a kávéfőzésre, amellyel a kapszulás kávékat lehetne kiváltani.

Sokunk számára egy csésze forró kávé elengedhetetlen része a napnak, azonban a rendkívül népszerű kapszulás kávék jelentős mennyiségű hulladékot termelnek. Egy svájci cég erre dolgozott ki egy környezetbarát alternatívát. A CoffeeB névre hallgató innováció tulajdonképpen előre pörkölt és őrölt kávé, amelyet

golyó formájúra tömörítenek és egy, a kapszulás kávéfőzőre hasonlító gépben oldanak fel.

A cég vezetője, Frank Wilde szerint az újításuk a házi kávéfőzés jövőjét testesíti meg, így már el is kezdtek azon dolgozni, hogy fokozatosan megszüntessék kapszulás kávéikat és teljesen kiváltsák a kávégolyókkal. A CoffeeB ráadásul

úgy ad alternatívát a hulladéktermeléssel járó kapszulás kávékra, hogy azok ízvilágát gyakorlatilag reprodukálja.

A kávégolyókat egy ultravékony, lebomló külső réteg tartja össze, a gömböket pedig egy speciális kávéfőzőbe kell adagolni. A golyók két méretben készülnek, így negyven, illetve száztíz milliliter kávé főzésére alkalmasak.

A CoffeeB alternatív kapszulái már megvásárolhatók Svájcban és Franciaországban, 2023-ban pedig Németországban is be akarnak mutatkozni.

Az elmúlt évtizedben köszöntött be a kapszulás kávék aranykora, egyes statisztikák szerint világszerte percenként körülbelül harminckilencezer kapszulát állítanak elő. Ezek alumínium és műanyag borításának lebomlása azonban ötszáz évig is tarthat, így egyre több márka fejlesztett ki újrahasznosítható alternatívát.

Sajnos azonban ezek többsége ugyanúgy a kukában végzik, mivel az újrahasznosítási lehetőségek nem állnak könnyen rendelkezésre. A fogyasztóknak a kapszulákat össze kell gyűjteniük és vissza kell juttatniuk a gyártónak, vagy gondoskodniuk kell azok átvételéről.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

kávé | kapszulás kávé | fenntarthatóság | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom