Nem várt hatással volt a járvány a kávéfogyasztásra Amerikában

A járvány idején kevesebben isznak kávét az Egyesült Államokban az azt megelőző időszakhoz képest, bár a fekete így is messze a legnépszerűbb ital az országban – derül ki egy felmérésből.

A National Coffee Association (NCA) megbízásából januárban készült vizsgálat szerint az Egyesült Államokban a megkérdezettek ötvennyolc százaléka legalább napi egy kávét elfogyasztott a teszt kitöltését megelőző napon, ezzel szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban ez az arány hatvankét százalék volt.

Az eredmények azonban nem feltétlenül arra utalnak, hogy a világ legnagyobb kávépiacán (ami az USA) csökkent volna a kávéfogyasztás, mivel sokan otthonról dolgozva egyenesen több kávét isznak ahhoz képest, mint amennyit általában az irodában szoktak. Az Államokban a legnagyobb kávé-kiskereskedők pedig éppenséggel megnövekedett eladási számokról tudtak beszámolni a világjárvány ideje alatt.

Az országban még mindig korlátozottan üzemelnek a kávézók, ami a visszaesés egyik lehetséges magyarázata.

A felmérés szerint az amerikaiak reggeli kávézási szokása nem változott érdemben, ellenben a délutáni fogyasztás – ami gyakran egy kávézóba beüléshez köthető – négy százalékkal csökkent.

"A kávé továbbra is Amerika vitathatatlanul kedvenc itala, még akkor is, amikor országszerte a kávézók különféle korlátozási szakaszban vannak, és látogatottságuk valamelyest csökkent" – mondta Bill Murray, az NCA elnök-vezérigazgatója, aki arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban nőni fog a fogyasztás, mivel az ország lassan kilábal a koronavírusból.

A felmérés szerint az emberek továbbra is megosztottak abban a kérdésben, hogy komfortosan éreznék-e magukat egy kávézóban. A válaszadók harminchárom százaléka igennel felelt erre, míg harmincegy százalék inkább megvárná a járvány végét egy kávézóba beüléssel.

A koffeinről köztudott, hogy felpezsdíti az embert, de szakértők szerint egy csésze kávé elfogyasztása egy rövid, huszonöt perces szunyókálás előtt kifejezetten segít abban, hogy kipihentebben ébredjünk.

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

kávé | fogyasztás | járvány | usa | egyesült államok | kávézás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom