A Millenárisra jönnek a kávévilág sztárjai

Idén április első hétvégéjén tartják meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a tizenharmadik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből.

Úgy tűnik, a kávé továbbra is a világ egyik legnépszerűbb élvezeticikke, és az elmúlt időszak válságai ellenére is egyre nagyobb és színesebb a hazai kávépiac is. A szakma és a kávérajongók elsőszámú hazai nagyrendezvényén, a KávéBár Bazáron a kávévilág színe-java felsorakozik, beleértve a legújabb gépeket, eszközöket, a kávépörkölők legfrissebb újdonságait is.

A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az eszpresszók, filterkávék és különféle tejes italok.

Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni és hazavinni, de a hazai pörkölők közül jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal  – ezekből szintén tudnak a vendégek kóstolni is vásárolni is.

Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.

Bemutatkozik Molnár Attila és a Chemex közös fejlesztése, az innovatív ChemAer kávékészítő eszköz, amely széles közönség számára elérhető kávékészítő okoseszköz. A nemzetközi sportvilág ismert szereplője, Shane Tusup két gasztronómiai újdonságával is a KávéBár Bazáron debütál: a Black Diamond kávé és gin a standjukon lesz kóstolható. A világutazó blogger, Szűcs Péter (Peter’s Planet) a Coffee Talk Show egyik vendégeként mesél egzotikus közel-keleti és dél-amerikai kávéélményeiről, és hozzá csatlakozik Tóth Sándor, akinek Szekszárdon kávéháza, Costa Ricán pedig kávéfarmja van. Trendek, kihívások és lehetőségek – ezekről beszél a szakma a Kávésztorik-kerekasztalnál is, de több bemutató és vezetett cupping is a program része lesz.

A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén

A két nap során számos kísérőesemény lesz a Millenáris indusztriális B csarnokában. Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Az izgalmas és szórakoztató versenyen profi baristák mérkőznek meg, a nyertest pedig Athénba repítik a szervezők a júniusi World of Coffee expóra.

Vasárnap próbára tehetik magukat az amatőrök is ebben a kategóriában. Az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Szintén vasárnap jön az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával.

Szombaton este nyolc órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, melyen az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verziói – igazi glam bárhangulatban.

Csúcsminőség nemcsak a csészében

A bárparty mellett limitált létszámú, de ingyenes vezetett kóstolókon ismerkedhetünk a legújabb italpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben. Top prémium és újgenerációs sörök, rumok, és whiskyk is kerülnek a kóstolópoharakba. Különleges ízpárosításokra számíthatnak azok, akik részt vesznek a szombati kávé-csokoládé kóstolón, de a bean to bar csokoládék világáról vasárnap is lesz izgalmas kísérőprogram.

A kiállítók rengeteg termékkel készülnek, a látogatók érkezéskor BOS jegesteát kapnak ajándékba, és a rendezvényen a BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról.

A vízfogyasztás fontosságát hangsúlyozza az OGYÉI NETA Iroda Aqua Challenge programja is a rendezvény kiemelt partnereként.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény szombaton 10:00-20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00-18:00 óra között tart nyitva, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában. A belépő elővételben is megvásárolható, és a szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségeit kóstolhatják meg a vendégek csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Bel-Buda kedvenc rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

millenáris | ajánló | kávé | kávébár bazár | kóstoló | program

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom