A káoszfőzés az új gasztrotrend, amiért megőrülnek az internetezők

Kreativitást igényel és még az élelmiszerpazarlást is csökkenti az új gasztrohóbort.

Az elmúlt hetekben a #ChaosCooking hashtag letarolta a TikTokot, ahol több már mint kétmillió említésnél jár. És bár a főzési módszer korántsem új, bárki kipróbálhatja.

A káoszfőzés egy nagyon egyszerű megállapításon nyugszik. Benézünk a hűtőbe, felmérjük a rendelkezésre álló alapanyagok körét és kijelentjük: "Igen, tudok ezzel valamit csinálni." A lényege pedig pontosan ez: felhasználjuk azt, ami tudunk és meglátjuk, mi sül ki belőle.

A káoszfőzés egyik koronázatlan királya @YourBarefootNeighbor, aki már közel egymillió követővel rendelkezik. Sikerének titka, hogy nem a fine diningra törekszik, hanem

a hétköznapi, otthoni hűtőtartalommal gazdálkodik.

Normál ételeket főz, egyszerű megoldásokkal, ez pedig sokak számára vonzó.

Azt mondja, a legtöbb hobbiszakácsnak többször is meg kell néznie egy receptet, mielőtt nekiáll az elkészítésének, közben pedig megállapítja, hogy egy sor hozzávaló hiányzik. Ezért elrohan az boltba, hogy beszerezze, de lehet, hogy éppen ott nem talál egyetlen darabot sem, így egy másik üzletet is fel kell keresnie.

A tiktokker azt vallja: nem megy vissza, nem megy át egy újabb üzletbe, csak azt veszi meg, ami könnyen hozzáférhető és így készít jól ételeket.

"Ez az igazi élet" - teszi hozzá.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)

tiktok | főzés | káosz | káoszfőzés | gasztrotrend | trend

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom