Egészen elképesztő, miért kell már extra pénzt fizetni egy étteremben

Közel négyszáz forintot kellett fizetnie a turistáknak egy étteremben azért, mert plusz egy evőeszközt kértek. 

Azt mindenki tudja, hogy a népszerű turistalátványosságok közelében gyakran irreális árakat kérnek a vendéglátóhelyek és az sem meglepő, ha bizonyos szolgáltatásokért felárat kell fizetni. Minden képzeletet túlszárnyalt azonban egy olasz étterem, amelyik extra díjat számolt fel azért, mert plusz egy evőeszközt kért egy házaspár, hogy közösen fogyasszák el a fagylaltjukat.

Az észak-olaszországi Lavis városában található a Caffè Gelateria Serafini, ahol felárat kell fizetni minden egyes plusz evőeszköz használatáért. Egy amerikai turista írt a vele történtekről negatív értékelést a TripAdvisoron. Úgy fogalmazott:

„Hozz saját kanalat, villát és kést! Egy dollárt ugyanis felszámítanak, ha extra kell belőle” – írta, majd hozzátette: ha valaki a párjával szeretne megosztani egy desszertet, a plusz evőeszközért bizony fizetni kell.

De nem csak akkor kerül a számlára plusz egy euró, azaz nagyjából 375 forint, ha desszertet osztanánk meg. Akkor is, ha valaki leejti a villáját és egy tisztát kér helyette.

A felháborodott komment mellé több másik is érkezett, a kávézó-fagyizó azonban egyelőre nem reagált egyikre sem.

A Roadsteren is megírtuk, hogy nemrégiben a Comói-tónál lévő étterem verte ki a biztosítékot az utazóknál, ahol még a szendvics kettévágásáért is két eurót kell fizetni.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

fagylalt | felár | fagyi | díj | olaszország | extra díj

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom