Megnyitott a város legjobb bárpultja a Király utcában

Mindenütt jó, de a legjobb a bárpultnál.

Egy hangulatos bárpult mindig az egyik kedvenc helyem, bárhol járok a világon. Nem kötődik feltétlenül az alkoholhoz, egy kávéval vagy teával is jól elvagyok ilyen helyeken, a lényeg az, hogy ha ott van benne az a bizonyos otthonosság, ismerősség, a fapult, a fények, a zene a mindenféle színű alkohollal teli palackok sokszínű, komfortot adó összessége, akkor úgy érzem, hogy megérkeztem, jó helyen vagyok. Az újonnan megnyitott KAA bárpultja számomra ilyen, a másodperc törtrésze alatt azt éreztem, hogy lett egy új otthonom a városban.

A Kaa persze több mint egy bárpult, ez a főváros legújabb koktélbárja. Mielőtt bárki felsóhajtana, hogy „ah, egy újabb koktélbár, remek”, annak az lenne a válaszom, hogy még mindig nincs belőlük elég.

Az italok tekintetében a kulcsszó a mixology, egy trendy buzzword, ami vagy jelent valamit eg adott hely esetében, vagy nem. Itt szerencsére jelent, remek, kiegyensúlyozott italokat kóstoltam, és ugyan nem ittam végig az itallapot (ki tesz ilyet?), amiket kóstoltam, azokra meghatottsággal a szívemben gondolok vissza. A Pisco Sour ilyen, vagy az egyik signature koktéljuk, az En Fumo is, amely nevéhez illően füsttel töltött bura alatt érkezik.

A Fumóban található mezcalt profin ellensúlyozták a többi, nem kevésbé izgalmas összetevővel, így még azoknak is a kedvencévé válhat, akik egyébként tartanak a füstös italoktól. Bizonyos koktélok esetében pedig szó szerint rajtunk áll a végeredmény: a Final Touch névre keresztelt keverékre a vendég teszi fel az i-re a pontot. Egy pipetta segítségével dönthetjük el, hogy az old fashioned, bourbon alapú italunk bitter, csokoládé, vagy gyümölcsös jelleget kapjon.

Az itallap két fő részre tagozódik: a már említett signature drinkek mellett a a Classics részlegben az autentikus, precízen elkészített klasszikusokat találjuk. Ezeket az italokat úgy készítik és szervírozzák, ahogy a nagykönyvben meg van írva (egészen pontosan Charles Schumann koktélmágus receptjei alapján), mert sokszor nincs is a régi jól bevált recepteknél tökéletesebb. Three Wishes pedig az a szekció, amelyben rajtunk áll a döntés: a KAA hitvallása ugyanis, hogy nincs olyan ital, amit ne készítenének el úgy, ahogy a vendég óhajtja. Aki nem találja az italok között azt, amire igazán vágyik, vagy csak egy hajszálnyit változtatna a meglévő receptúrán, az nyugodtan kérheti a mixerek segítségét.

A mennyezet növénydekorációjáért Kapócs Zsóka, a KAPOCS art home tulajdonosa felelt, segítségére Tóth Judit mestervirágkötő volt. A koktélbárokhoz képest meglehetősen tágas teret a mennyezet dús növényzetével ellensúlyozták, így az egész légkör azt támogatja, hogy az italokra, magunkra és egymásra hangolódjunk

A koktélokat a KAA-ban kiegészíthetjük néhány klasszikus bar food-dal, mint a Cerignola olívabogyó és a kóser ropi, de ha ennél tartalmasabbra vágyunk, finom mezzék közül is válogathatunk. Közöttük találunk klasszikusokat, mint a friss falafel vagy a vajbab fokhagymával és citrommal, illetve olyan extravagáns kis tányérokat is, mint a marokkói sült karfiol citromos-petrezselymes tahinivel, sós-csokis granolával és szőlőlevéllel.

A mixológia iránti szenvedély és a professzionalitás iránti elhivatottság miatt egyaránt lehet szeretni a KAA-t, de amivel a legjobban az ujja köré csavar, az a hangulata: egyszerre exklu-zív és közvetlen.

(Fotók: Panamy, Kiss Bálint)

koktélbár | twentysix | kaa

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom