Jövőre ismét Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének

2022-ben, hat évvel az első budapesti Bocuse d’Or Europe után, ismét a magyar főváros ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenye európai döntőjének. Ez egyben a megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nagy, nemzetközi rendezvénye lesz 2022-ben.

Az eseményen Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat, és a huszonnégy fős zsűri előtt dől el, hogy kik képviselik Európát a lyoni világdöntőn. Az európai döntő a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb séf juthat be a világdöntő versenykonyháiba.

A világ legrangosabbnak számító szakácsversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének Budapest először 2016-ban adott otthont, ahol Széll Tamás és csapata történelmet írt, és megnyerte a döntőt. Az öt évvel ezelőtti verseny kapcsán a francia szervezők kiemelték a rendkívül magas színvonalú szervezést és a magyar vendégszeretetet, Jerome Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia, pedig "minden idők legjobb európai döntőjének" nevezte az eseményt záróbeszédében.

"Az, hogy a rendezés jogát ismét hazánk kapta, egyszerre elismerése Magyarországnak és a folyamatosan megújulni képes Hungexpónak, emellett újabb mérföldkő a magyar gasztronómia fejlődésében" – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója. Emlékeztetett rá, hogy a cég kezdetektől aktívan részt vett ebben a folyamatban, amelyhez nagyban hozzájárult a Hungexpo francia anyacégének, a GL Eventsnek az elkötelezettsége, és az, hogy annak idején Budapestre hozta a világ egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a Sirhát. A Bocuse d’Or európai döntőjét ezúttal is a Sirha Budapest keretében rendezik meg 2022. március 22–24. között, az azóta immár a teljesen megújult Hungexpo egyik újonnan épült pavilonjában.

A Sirha Budapest szakkiállításon és a Bocuse d’Or Europe versenyen több mint húszezer szakmai látogató vett részt. A Bocuse d’Or verseny két nap alatt hatezer nézőt vonzott a helyszínre, közülük csaknem háromezren külföldről érkeztek. A rendezvény három napja alatt több mint kétezer ember dolgozott a különböző helyszíneken, az ezernyolcszáz férőhelyes lelátó zsúfolásig megtelt, a közönség több mint hetven négyzetméternyi kivetítővásznon követte a tíz teljesen felszerelt, éttermi színvonalnak megfelelően felépített konyhákban folyó munkát.

A Bocuse d’Or – amellett, hogy a gasztronómia egyik legjelentősebb eseménye – kiváló promóciós eszköz és országimázs-építő lehetőség. A legutóbbi budapesti versenyen több mint négyszáz hazai és nemzetközi újságíró, valamint több ezer szurkoló és érdeklődő vett részt, és jó lehetőség volt számos magyar termelőnek, borásznak és étteremnek a nemzetközi bemutatkozásra. A jövő évi megmérettetés azért is különösen fontos, mert "a mögöttünk álló nehéz időszak után, most, ha lehet, még nagyobb szüksége van a szakmának az összefogásra, a találkozásra, eszmecserére, és arra, hogy erőt adjunk egymásnak" – mondta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Bocuse d'Or | döntő | budapest

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom