Nemzetközileg elismert séfet igazolt az egyik budapesti étterem

Tovább emeli a tétet a Felix Kitchen & Bar: Jeremy Cayron személyében francia séfet igazoltak, aki a világ legizgalmasabb éttermei és top hotelei után most ismét Magyarországon bizonyít.

A már ismert hármas: Petar Loncar, Czinki Tamás és Ódor András mellé így még egy nemzetközileg elismert szakember érkezik, akinek az ételeit világsztárok is kóstolták már.

A séf már egészen fiatalon kimagasló színvonalú éttermekben tudott elhelyezkedni. Először Monacóban, a Hotel de Paris étteremben, majd Alain Ducasse ikonikus helyén, a XV. Lajosban, amit a Le P'tit Polyte Michelin-csillagos étterem követett. Paco Perezzel, az öt Michelin-csillagos katalán séffel is dolgozott együtt Spanyolországban és Berlinben, ahol az ötödik Paco Perez étterem megnyitásában segédkezett. Azt az időszakot tartja a legmeghatározóbbnak az életében, hiszen a mai napig Perez elképzelései, gasztronómiája áll hozzá a legközelebb.

Chef Jeremy több mint húszéves gasztronómiai tapasztalattal és tudással a háta mögött érkezett újra Budapestre, hogy a Felix Kitchen & Bar konyháját egészen új szintekre emelje.

Hosszú pályafutása alatt megfordult a világ vezető éttermei mellett több hotelben is, korábban hazánkban is dolgozott már a Sofitel Hotel Paris Budapest éttermében. Az utóbbi években executive séfként több hotel konyháját is vezette: Sofitel Budapest, Sofitel Bangkok, Fairmont Baku, Sofitel Cairo.

Az izgalmas éttermi munkák mellett nagy élmény volt számára több hírességnek is főzni, akiknek gyakran voltak különleges kéréseik az ételeket vagy éppen a helyszínt illetően. Vendége volt már Brad Pitt, Mariah Carey, Bill Clinton, Al Gore, Emanuel Macron és még számos fontos állami tisztviselő, a legkülönbözőbb országokból.

Francia konyha és családi hagyományok

Gyerekként nagymamája konyhájában leste el a francia konyha alapjait, ahol hamar megtanulta, hogy a minőség mindig előbbre való a mennyiségnél. A minőséget pedig az igazán friss szezonális összetevők és az a tökéletes ízkombináció jelenti, amit a használatukkal el lehet érni. Chef Jeremy St.Tropez mellől származik, Dél-Franciaország gazdag kulináris kultúrája is már garancia a nevére.

A séf számára a gasztronómia egy véget nem érő felfedezőút, ahol most a Felix Kitchen & Bar a következő állomás. Bárhol fordult is meg a világban, mindig inspirálódott a helyi konyhából és az ott elérhető alapanyagokból, ezekkel alkotta meg saját éttermi világát. Ez most sem lesz másként, hiszen a séf már elkezdte felkeresni a legjobb hazai termelőket és nemzetközi beszállítókat, hogy személyesen találkozzon velük, és tesztelje termékeiket.

A Felixben hamarosan egy általa csak Inspirations and Memories elnevezésű menüvel debütál, amihez a francia konyha mellett utazásai is ihletet adtak Ázsiától Európáig.

Közben itthon hétfőn átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A Top 10+2 ranglistára idén – a Dining Guide történetében először – három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

séf | nemzetközi | Jeremy Cayron | új | budapest | ismert

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom