Hat jeges desszert, ami jobban esik a kánikulában a fagyinál

A kánikulában mindig jól jön valami hideg, édes és frissítő desszert. Körbenéztünk, mivel hűsítik magukat a világban Dél-Amerikától Ázsián át Európáig egy-egy forró nyári napon, hogy bebizonyítsuk, vannak alternatívái a fagylaltnak

Mexikó: Paleta

A paleta első ránézésre olyan, mint egy pálcikás jégkrém, valójában azonban krémes és lágy tölteléke van, ami már az első falatnál elkezd kifolyni belőle.

A desszert fagyasztott része többnyire gyümölcsből készül, amihez agávét vagy mézet adnak.

Általában téglalap formájúak és jóval nagyobbak a klasszikus jégkrémeknél.

India: Kulfi

A tejalapú édesség nagyjából úgy készül, mint a fagylalt, egy nagy különbség azonban van a kettő között: nem habosítják levegővel, így sokkal sűrűbb, fagyasztott pudingra hasonlító végeredményt kapnak.

Indiában sáfránnyal, dióval és kardamommal ízesítik.

Olaszország: Granita

A granita leegyszerűsítve jégkása, amit a világ számos pontján megkóstolhatunk. Egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári desszert, ami általában vízbázisú, teljesen tej- és gluténmentes, így az ételérzékenyek számára is remek alternatíva.

Japán: Kakigori

A kakigori megjelenésében egy sima, díszes fagyira hasonlít, ez azonban puszta megtévesztés. A jeges desszert a 19. század óta töretlenül népszerű, köszönhetően krémes állagának, amit sűrített-tej felhasználásával érnek el.

Az alján általában forrásvízből készült jég van, rajta szirup, a tetején pedig a híres sűrített tej,

ami tényleg ellenállhatatlanná varázsolja az egyszerű édességet.

Kanada: Maple Taffy

A forró juharszirupot jégre öntik, ami megdermed és tulajdonképpen cukorkát hoz létre. Kanadában olyan népszerű a desszert, hogy tematikus fesztiválokat is szerveznek köré.

Fülöp-szigetek: Halo-Halo

A Halo-Halo hasonlít a japán jeges édességhez, hiszen ez is jégalapú és sűrített tejet is tartalmaz, azonban trópusi gyümölcsökkel, diófélékkel, magvakkal dúsítják, így zseniálisan keverednek benne az ízek és a textúrák.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

nyári ételek | édesség | nyári étel | nagy sztori | desszert

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom