Olasz étterme és pizzeriája után hétfőtől a Jamie Oliver’s Diner vagány ételei is elérhetők lesznek Budapesten.
Jamie dinerét és ezzel az ételválasztékot Jamie klasszikus amerikai komfortételek iránti szeretete szülte.
Pár éve Jamie Oliver több hónapot töltött az USA-ban, beutazta szinte az egész országot, és azt kutatta, milyen a klasszikus amerikai konyha, mely az emberek fejében élő fast foodon és a hatalmas adagokon túlmutat, mitől izgalmas egy igazi oldalas, milyen egy valódi BBQ és a legjobb szaftos burger.
A diner világa egy egyszerű koncepcióra épül: jó, szerethető street foodot kínálni a legjobb alapanyagokból, eredeti receptúrából kiindulva.
Jamie célja az is volt emellett, hogy megmutassa, az amerikai konyhára jellemző sztereotípiákon túl létezik egy igazi amerikai konyha – csodálatos ízekkel és hagyományos technikákat használva. Mindezt Jamie persze egy kis csavarral kínálja, ráadásul tudományos oldalról közelített, és összetétel szintjén elemzett minden ételt, hogy ne legyen egészségtelen.
"Egy olyan dinerkínálatot szerettem volna mindig megalkotni, ahol az étlap ízletes, klasszikus amerikai ételekkel van tele, messze az amerikai ételekkel szemben kialakult sztereotípiáktól. Az étlapon szaftos, csábító ételeket és egészséges salátákat is találsz – mindent garantáltan a legjobb alapanyagokból" – mondta Jamie Oliver.
Ez is érdekelhet:
étterem | jamie oliver | budapest | amerikai | diner | BBQ
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!