Tizenkét perc alatt elkészül Jamie Oliver öt hozzávalós lazacos tésztája

Csupán tizenkét percre és öt hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy elkészüljön ez a krémes, füstös spagetti, amit a lazac mellett a tejszín és a spárga koronáz meg.

Jamie Oliver öt hozzávalós receptjeiben csupa olyan fogást vonultat fel, amelyek pillanatok alatt, mindenféle komolyabb főzőtudás nélkül elkészíthetőek, ráadásul elképesztően finomak és tartalmasak is. Pontosan ilyen a lazacos tésztája, aminek igazán tavaszias ízvilágot ad a friss spárga.

Hozzávalók:

  • 350 gramm spárga
  • 300 gramm spagetti tészta
  • 250 gramm lazac
  • 100 milliliter tejszín
  • 1 citrom

Elkészítése:

Első lépés: A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, a friss részét felszeleteljük.

Második lépés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük. A főzővizéből egy csészényit félreteszünk.

Harmadik lépés: A lazacot feldaraboljuk és egy serpenyőbe tesszük a spárgával együtt. Amikor a lazackockák átsültek, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tészta főzővizét és a tejszínt, valamint rátesszük a lecsepegtetett tésztát is.

Negyedik lépés: Néhány perc alatt összefőzzük, végül sóval és borssal ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.

(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty Images)

tészta | gyors étel | jamie oliver | könnyű étel | öt hozzávaló | lazac

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom