A Reykjavik Edition elegáns fürdőjében aperitif stílusú koktélokat szolgálnak fel, amelyeket a termálfürdőben is elfogyaszthatnak a vendégek.
Azt mondják, hogy Reykjavikban az a szép, hogy nagyon közel van Izlandhoz. Ez a pimasz mondás egyértelműen arra utal, hogy a fővárost a turisták csupán ugródeszkaként használják, hogy felfedezzék a szigetország varázslatos tájait. Nem véletlenül tartják az "Arany Kör" kiindulópontjának és céljának: a legnépszerűbb autós útvonalak az ország három kiemelkedő természeti csodáját kötik össze:
a Þingvellir Nemzeti Parkot, a Geysirt és a Gullfoss vízesést.
A fővárosban is érdemes azonban elmerülni az izlandi kultúrában, hiszen olyan különlegességeket rejt, mint a Reykjavik Edition,
a város első és egyetlen luxusszállodája,
amely kétszázötvenhárom vendégszobával és egy egészen zseniális fürdővel várja a vendégeket. A fürdő falait vörösfenyő és fehér márvány borítja, a padlónál bazaltkő fekszik.
Ami miatt azonban igazán figyelemre méltó, az a bárja, ahol napközben egészséges turmixokat, este pedig olyan koktélokat szolgálnak fel, amelyeket a termálfürdőben való elfogyasztásra terveztek. Ezekkel együtt pedig kihagyhatatlan a hely sörkínálata is: a szálloda saját söre mellett gluténmentes izlandi lager és alkoholmentes búzasör is kóstolható.
Nincs uborkás víz, van pihentető sörözés észak-európai stílusban.
Az úgynevezett "sörfürdő" hihetetlenül népszerű a helyiek és a turisták körében, nem véletlenül özönlenek tömegek a a híres Blue Lagoon geotermikus gyógyfürdő vízi bárjába is.
A szálloda Michelin-csillagos éttermében a modern izlandi konyha remekeit készítik, amelyek elsősorban a hiperlokális tenger gyümölcsein és a szabad tűzön sült vadhúsokon alapul.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Nikolas Koenig)
izland | rejkjavik | koktél | sörfürdő | sör
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!