Mutattunk már néhány álommunkát a közelmúltból a világot körbeutazótól kezdve a jachttesztelőn át a fizetett kalandorig, de az egyik legújabb lehetőség más szintet képvisel.
Merthogy most sajtot kell enni, és ezért még fizetnek is. Méghozzá nem is keveset!
Amerika kedvenc sajtos snack márkája, a Whisps a következő nagy dobást keresi, ehhez pedig tesztelőre van szüksége. Az álommunkára jelentkezők közül egyvalakit választanak ki, a szerencsésnek aztán elég jó dolga lesz:
sajtokat kell kóstolnia ötezer dolláros (másfél millió forintos) fizetésért.
A feladat részeként a kiválasztottnak véleményt kell írnia a megízlelt sajtkölteményekről. A hivatásos sajtembert – aki a Whisps nagyköveteként teljesít szolgálatot – egy éven át foglalkoztatják majd. A munkaköri leírásában szerepel még, hogy havonta termékminőségi teszteket készít, új ízek után kutat, és új termékekhez ad ötleteket. Plusz minden költségét fizetik, hogy elutazzon a 2022-es sajtkészítő-világbajnokságra, ahol megtanulhatja a fortélyokat.
Ilana Fischer, a cég ügyvezető igazgatója rendkívül lelkesen várja majdani beosztottját. "Nagyon izgatott vagyok, hogy olyasvalakit találjunk, aki hozzám, valamint a csapatomhoz hasonlóan imádja a sajtot, segít a különböző sajtok értékelésében, és számíthatunk rá a jövőben. Arról nem beszélve, hogy valóra válthatjuk valakinek az álmát."
Túl szépnek tűnik az egész ahhoz, hogy igaz legyen, pedig még nincs vége: semmiféle szakmai képzettség nem szükséges a pozíció betöltéséhez, mindössze pár kérdésre kell válaszolni, szeretni kell a sajtokat, és őszintén véleményt formálni róluk. Július 25-ig lehet jelentkezni.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)
kóstolás | amerika | pályázat | tesztelés | munka | sajt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!