Az ITA Airways bemutatta új egyenruháját, ételkínálatát és betekintést engedett a megújult Airbus A350-900-as kabinjába is.
Az ITA Airways indulásakor azt az ígéretet tette, hogy száz százalékig olasz élményt és életstílust visznek majd fel az égbe. A fogadalmukat be is tartották, hiszen
a legnevesebb olasz tervezőkkel és szakemberekkel dolgoztak együtt az elmúlt hónapokban.
Az A350 belső tereit Walter De Silva, a Fiat és a Seat egykori tervezője álmodta meg, az ihletet pedig "Il cielo in una stanza" vagyis "Az ég egy szoba" című dalból merítette. Az ITA repülőgépek külsejéhez képest a belső tér mélyebb kéket kapott, így
leginkább az éjszakai égboltot hivatott megidézni.
A sötétkék árnyalatot homokszínekkel egészítették ki.
A tervek szerint az Alitalia repülőgépekből álló flottájukat fokozatosan új Airbusokkal fejlesztik, így 2025 végére a géppark hetvenöt százaléka kevésbé környezetkárosító, új generációs repülőgép lesz.
A Bruno Cuccinelli által tervezett egyenruhák között klasszikus viseletek és kényelmesebb, modernebb darabok is megtalálhatók. A hagyományos férfi és női egyenruha egyaránt tengerészkék színű, melyet arany gombokkal díszítettek. A sikkes ám kényelmesebb ruházat központi eleme egy fehér póló, amelyre a hölgyek egy szürke pulóvermellényt tudnak felvenni.
Az interkontinentális járatok ételkínálatát a legjobb olasz szakácsok tervezték.
A munkában részt vett Enrico Bartolini is, aki az egyetlen olyan séf, aki egy év alatt négy Michelin-csillagot tudott bezsebelni étterme számára. Az ihletet szülőföldje gasztronómiájából merítette, így a fogásokban szinte életre kel Toszkána és Amalfi is például a citrusos csirkében. Az étel és italkínálatban minden elem olasz márka vagy autentikus recept alapján készült fogás lesz.
(Forrás: CNN, fotók: ITA Airlines)
repülőgép | repülés | ita airways | ITA | utazás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!