Isteni vendégváró falatkák karanténszilveszterre

Mint minden ebben az évben, a szilveszter is másképp alakul, mint ahogyan az a korábbiakban megszokott volt. A nagyszabású partik helyett eljött a békés, nyugodt, szűk körű, családi óvébúcsúztatók és a zoomos bulik ideje. Ez utóbbiak pedig egyben bizonyítják azt is, hogy egy ilyen kihívásokkal teli év után is van mit ünnepelni finom falatokkal: egymást.

Éppen ezért adjuk meg a módját az idei szilveszternek is, készítsünk lejátszási listát kedvenc dalainkból, tegyünk fel a nappaliba csillogó, flitterekben gazdag dekorációkat, és állítsuk össze azt a menüt, amivel saját magunkat és szeretteinket megvendégeljük!

A listáról a koktélok mellett nem hiányozhatnak a falatkák sem.

A franciául canapénak nevezett vendégváró falatkákat rendkívül egyszerűen el lehet készíteni, és néhány hozzávaló ügyes kombinálásával számos változatot prezentálhatunk. Az ételek alapja gyakran kréker vagy bruschetta, de gyakorlatilag bármilyen kisebb darabokra vágott kenyérfélét felhasználhatunk. A füstölt lazac és más, különlegesebb húsdarabok mellett prémium minőségű sajtok, friss zöldségek és gyümölcsök is remekül mutatnak az ételeken.

Tökéletes lehet, ha a pirítósra egy kevés fetasajtot morzsolunk, majd karamelizált gyümölcsöt helyezünk a tetejére egy kevés zöldfűszer kíséretében. Szintén remek választás a krékerre kent vajkrém kaporral és füstölt lazaccal. Ízvilágában remekül kiegészíti egymást a hajszálvékony sonkaszelet és a füge is, de a kisebb méretű pitákra uborkákat, garnélát és egy kevés joghurtos öntetet is tehetünk.

Később aztán emelhetjük a szintet, előkerülhetnek a fondük, a zöldfűszeres sajtgolyók, a paradicsomos galetta, a házi készítésű krékerek, és persze minden, amitől a babona szerint az újévben egészséget, gazdagságot várhatunk. Ha hiszünk ezeknek, semmiképp ne kerüljön az asztalra csirke, pulyka és hal, jöhet viszont lencse és rétes minden mennyiségben, hiszen míg előbbi az aprót szimbolizálja, utóbbi a papírpénzeket jelenti meg a népi hiedelemben.

Ez is érdekelhet:

Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából.

(Fotók: Getty Images)

falatkák | canapé | óév | szilveszter | finger | food

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom