A kora nyár ízeit idézi meg ez a tökéletesre sült, kissé citrusos csirkemell sült kukoricával. Az ételt grillen is meg lehet sütni, de serpenyőben, illetve sütőben is elkészíthető. Ráadásul túlságosan sok hozzávalóra sincsen szükség, hiszen a csirkemellen és a kukoricán kívül csupán fűszereket, citromot és egy kevés parmezánt kell felhasználnunk. A végeredmény pedig egyszerre lesz olaszos és magyaros, így mindenki ízlésének megfelelhet.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 40 gramm parmezán
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 lime reszelt héja
- fél lime leve
- 2 teáskanál zöldfűszer tetszőlegesen (például kakukkfű, zsálya, metélőhagyma vagy rozmaring)
- opcionálisan chili pehely
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 cső kukorica
- sós vaj
Elkészítése:
Első lépés: A kukoricákat megkenjük a vajjal, alufóliába tekerjük és betesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a szemek meg nem puhulnak.
Második lépés: A csirkemellet felszeleteljük. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, parmezánt, a zúzott fokhagymát, a lime héját és levét, a zöldfűszereket és a chili pelyhet. Alaposan bedörzsöljük vele a húsokat
Harmadik lépés: Serpenyőben vagy grillen készre sütjük. A megsült kukoricával tálaljuk.
A BBQ-partik központi elelmei a húsok, holott számos lehetőség nyílik arra, hogy változatos vegetáriánus fogásokat készítsünk el a tűzön. Olyan ötleteket gyűjtöttünk, amelyek új értelmet adnak majd a grillezésnek a húsevők és a vegák számára egyaránt.
(Fotók: Getty Images)
sült kukorica | grill | BBQ | csirkemell | kukorica | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!