Az Iris minden szempontból egyedülálló étterem lesz. A 2023 tavaszának végén megnyíló luxusétterem a norvég Hardangerfjordon úszik egy lebegő gömbben.
Az igazán különleges étterem élén Anika Madsen dán séf áll, aki az óceáni alapanyagok felfedezése iránti szenvedélyéről és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről ismert. Egészen a közelmúltig a koppenhágai Fasangården étterem főszakácsa volt.
Az étterem egy élményközpontban, a Salmon Eye-ben fog működni, amely 2022-ben nyílt meg, figyelmének középpontjába a fenntartható tengeri élővilág került. A szerkezetét egy ezüstös színű, gömbszerű kupola alkotja, amely látszólag a Hardangerfjord vizének közepén lebeg, miközben lenyűgöző hegyek és gleccserek veszik körül.
Az Iris étlapján nem meglepő módon a tengerből származó alapanyagok dominálnak. Kifejezetten hangsúlyos szerepet kap a fogásokban és az ételek elkészítésének módjában a fenntarthatóságra való törekvés, és a világ élelmezési problémáira adható jó válaszok is megjelennek.
A norvég fjordok lenyűgöző látványt nyújtanak, a világ egyik legszebbjéről pedig hihetetlen timelapse videó is készült. Norvégiában ráadásul remekbeszabott szálláshelyek is találhatók, innen és innen például pazar kilátás nyílik a csodás fjordokra.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Iris)
fenntarthatóság | gasztronómia | norvégia | étterem | vendéglátóhely | fjord
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!