Rettegnek a tiktokkerek Norvégia gyönyörű új éttermétől

Sokan felkapták a fejüket, amikor meglátták a videót, amely az újonnan nyílt Iris éttermet mutatja be.

A norvégiai Hardanger-fjord közepén úszó élményközpontban, a Salmon Eye-ban nyílt meg nemrég az Iris névre keresztelt, csúcskategóriás étterem, amelybe a vendégek a partról elektromos hajóval juthatnak el. Ez az apró részlet pedig sokak fantáziáját ragadta: pont így kezdődik ugyanis a 2022-es A menü című horrorfilm, ahol a résztvevők egy magánhajóval érkeznek a szigeten található, exkluzív, Michelin-csillagos étterembe, mielőtt az események baljós fordulatot vennének.

A kommentszekció pedig hamar rácsatlakozott a témára: A menü pont ilyen írta valaki az egyik videó alá több más, hasonló hozzászóláshoz, de olyan is volt, aki egy még sötétebb csavarral a Titan tengeralattjárót is behozta a képbe.

https://www.tiktok.com/@marieriksmoen/video/7258377718411037979

A filmmel harangozta be az éttermet bemutató videóját az egyik youtuber is, azonban, mint a felvételekből is kiderül, a baljós asszociációkat félretéve az Iris nem más, mint egy gyönyörű és futurisztikus vendéglátóhely, Anika Madsen séf minimalista, mégis kreatív ételeivel a középpontban.

A menü tizennyolc fogásból áll, amit a vendégek varázslatos kilátás mellett fogyaszthatnak el, miután számos érzékszervi élményt élhettek át már a belépéskor.

Különböző videóbejátszások, képek és hangok alapozzák meg ugyanis a hangulatot az emlékezetes vacsorához, ami előtt egy rövid filmet is levetítenek az élelmiszerpazarlásról. Ennek megelőzése ugyanis fontos koncepció volt az étlap kialakításában is. A menü a tengeri alapanyagokra épül, a fenntarthatóságra és a globális élelmiszerrendszer kihívásaira összpontosítva.

Már csak ezért sem járhat úgy itt az ember, mint A menü szereplői.

Norvégiában számos csodás helyszínen élvezhetjük a természet szépségét, ha pedig különleges éttermeket kutatnánk fel: ebbe a háromba nem csupán az étel miatt érdemes asztalt foglalni.

(Forrás: Thrillist, képek: Salmon Eye/Norway)

étterem | horror | iris | A menü | film | norvégia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom