A szenteste egyik klasszikus fogása a halászlé, amelynek elkészítése nagy rutint igényel, nem csoda, hogy sokan döntenek úgy, az ételt egy jól ismert és megbízható vendéglőből rendelik meg karácsonyra. Érdemes ugyanakkor odafigyelnünk a rendelési időkre, ezek ugyanis eltérőek lehetnek.
Összeállításunkban három olyan éttermet mutatunk, ahol garantáltan nem fogunk csalódni az ünnepi levesben.
Párisi Passage Café & Brasserie
A Párisi Passage étterem karácsonykor is elvarázsol bennünket, zseniális bajai halászlevüket házi gyufatésztával 3990 forintért rendelhetjük meg.
Ha azonban az egész menüt tőlük szereznénk be, erre is van lehetőség. Hatfogásos menüsorukban a halászlé mellett kétféle előétel, töltött káposzta, gesztenyével töltött pulykamell és a klasszikus bejgliválaszték is megtalálható. A rendeléseket egészen december 21-ig várják, a fogásokat pedig személyesen lehet átvenni a Petőfi Sándor utcai bejárat felől.
Textúra
Sárközy Ákosék pontyhalászleve a klasszikus ízvilágot idézi meg, és jóval kedvezőbb áron, adagonként 1990 forintért beszerezhetők.
A Textúra emellett szintén készül autentikus karácsonyi menüsorral, amelyben panírozott pontypatkó és szürkeharcsa, göngyölt pulyka aszalt gyümölcsökkel és csomborral ízesített csülkös erdélyi töltött káposzta is megtalálható. A rendeléseket december 20-ig lehet leadni, a személyes átvételre pedig december 24-én délelőtt nyílik lehetőség.
Vendéglő a KisBíróhoz
Karácsonyi Túlélőcsomagot kínál Bíró Lajos is, akinek a halászelve legalább annyira ikonikus és legendás, mint kemencés töltött káposztája, vagy kacsamájjal töltött csirkéje.
A pontyhalászlé nemcsak készítője miatt különleges, hanem azért is, mert családi recept alapján fő, amelyet annyira követ az étterem, hogy még a bele kerülő pirospaprikát is Paksról szerezték be.
Ráadásul sziki pontyfilével kínálják, és egy jókora adag gyufatészta is jár mellé. Hat deciliternyi halászlevet 25 dekagramm ponttyal 3990 forintért tudjuk megvásárolni. A rendeléseket viszont december 17-ig várják csak, ezért a leadásokkal igyekezni kell.
Ez is érdekelhet:
(Illusztráció: Getty Images)
karácsonyi | bajai halászlé | szegedi halászlé | halászlé | ünnepi vacsora | karácsony
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!