Nemcsak műanyag-, hanem sorbanállás-mentesek is lesznek az idei Food Truck Show-k, amelyek hosszú szünet után újraindulnak. A szezonnyitót Szentendrén, a Kacsakő előtti Duna-parton rendezik július 17–19. között, ahol debütál a fesztiválra fejlesztett előrendelő-applikáció.
Hétvégétől újra megjelennek a truckok a nagyobb városokban: Szentendrén tizennégy kocsi várja a street food-rajongókat, helyi utcazenészekkel és a környező országok ízeivel. Nem is kell elutaznunk, hogy találkozzunk a görög, olasz, spanyol, amerikai életérzéssel, mégpedig az ételkülönlegességeken keresztül.
A bisztró előtti Duna-szakaszon bőven van hely, úgyhogy a vízparti, tábortüzes élmény akár gyerekekkel együtt is garantált. Aztán Mosonmogyoróvárra, Egerbe, Budapestre, Veszprémbe, Győrbe és további nagyvárosokba gurulnak el a kocsik, ahol dzsesszpiknikkel, lóversennyel, utcazenével együtt kínálják a legújabb street food-fogásokat.
A műanyagmentesség mindig alapvetés a szervezők részéről, de mostantól egy előrendelő-alkalmazással még kényelmesebbé teszik a fesztiválozást. Két éve tökéletesítik az applikációt, amely most a szezonnyitón élesedik.
„Még nézni sem szeretem a sorban állást, úgyhogy egy ideje a látóterünkben van egy gasztroapp, amelyet próbaüzembe helyezünk idén. A vendégek biztonsága miatt ez most kiemelten fontos volt nekünk” – mondta Vad-Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Food Truck Show, Unsplash)
food | előrendelő applikáció | food truck show | food truck | sorbanállás-mentes | fesztivál
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!