A fűszeres ételek szerelmesei imádni fogják ezt a csodálatos csirkés vindaloo receptet, amelyben minden megtalálható, ami esszenciálisan jellemzi az indiai konyhát.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb felkockázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 serrano paprika apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só és bors ízlés szerint
A marinádhoz:
- 6 gerezd fokhagyma darálva
- 2 evőkanál chili pehely
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál mustárpor
- ½ teáskanál kömény
- ½ teáskanál fahéj
- fél csésze fehérborecet
A tálaláshoz:
- főtt basmati rizs
- frissen aprított koriander
Elkészítés:
- Kockázzuk fel a csirkecombot, tegyük egy nagy tálba!
- Egy tálban keverjük össze az fehérborecetet az összes többi fűszerrel! Öntsük a csirkére, és dörzsöljük bele a húsba! Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára!
- Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat! Tegyük bele a hagymát és a paprikát, és kb. 4-5 percig pároljuk, amíg meg nem puhulnak!
- Adjuk hozzá a csirkét a páclével együtt, és további 5 percig főzzük, hogy szépen körbe süljön a hús. Tegyük hozzá a paradicsompürét, és keverés közben még egy percig főzzük!
- Öntsük fel kevés vízzel, keverjük el alaposan, és 20 percig fedő alatt főzzük meg a húst!
- Tálaljuk basmati rizzsel, frissen aprított korianderrel!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
gasztronómia | india | gyömbér | indiai | recept | csili
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!