Ilyen a prágai hentes, ahová a fél világ jár

A hentesnél evésnek nemcsak itthon, hanem Csehországban is megvannak a hagyományai, ám amíg itthon ez a magyarok, azaz a mi magánügyünk maradt, Prágában már a világ is felfedezte magának ezt az autentikusan közép-európai szokást.

Frantisek Ksana mesterhentes áll a Nase maso (A mi húsunk) nevű hentesbolt mögött, a szó átvitt és szó szerinti értelmében is. Ksala az édesapjától tanulta a mesterséget, ezt vitte sikerre egy kortárs dizájnnal feldobott, trendi húsboltban.

"Minden nemzet büszke a hústermékeire, mi ezért alapítottuk meg a Nase masót. Mi így tudjuk ünnepelni a cseh hentesmesterség hagyományait."

A dizájn mögött egy prágai ügynökség, a Studio Najbrt grafikusa, Iveta Kroupová áll, ő álmodta meg a mi Cserpesünkre hasonlító kedves/nosztalgikus, modern, népies, poszthipszter hangulatú dizájnt, ami a betűtípustól kezdve a logón, a tejtermékek dobozán át a csomagolópapírig szinte minden felületen megjelenik.

Ha a prágai Dlouhá utca közelében járunk, mindenképpen felkeressük őket!

Ez is érdekelhet:

A világon nincs még egy olyan hentes, mint aki ebben az olasz kisvárosban él

Nagyon jót ettünk a fiorentina marhából készült steaket tökélyre fejlesztő helyen.

húsbolt | video | prága | hentesbolt | nase maso | hentes

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom