Ritka alkalom, mikor egy nemzetközileg elismert séf fogásait nem csak fine dining étteremben kóstolhatjuk meg. Többek között ezért is vártuk Mészáros Ádám, az Onyxszal két Michelin-csillagot szerző séf és Soós István páros új étlapját, amely a hagyományok tiszteletét és minőségi alapanyagokat helyezi központba.
“Van, ahol a technológia, van, ahol a hagyományok tisztelete az elsődleges szempont. Egy, ami közös, az pedig a magas minőségű alapanyag, és az, hogy ezt folyamatosan tudjuk biztosítani” – összegezte az új ételek koncepciójának hátterét Mészáros Ádám, aki tavasszal igazolt a Felix Kitchen & Barhoz.
A nemzetközileg is többszörösen elismert séf úgy nyilatkozott, hogy az általa megálmodott fogásoknak az a feladatuk, hogy egyedi élményt adjanak a vendégeknek, és edukáljanak is.
A harcsapaprikás megalkotásakor két fontos szempontot is figyelembe vett a séf és csapata: legyen összeillő az étterem atmoszférájával, és ízében is hűen tükrözze azt, amit régről megszokhattunk. “Éppen csak annyi csíny legyen benne, ami nem változtatja ezt az ételt karikatúrává. Ezt a csínyt igyekeztem a mártásnál elsütni. Egy nagyon karakteres, bársonyos mártást készítettünk mellé, ami nem túl nehéz, és méltó partnere a harcsának.”
Régi klasszikus újraértelmezve: görög saláta
Ez a fogás jó példa arra, hogy megmutassa, mire is képesek együtt a jó minőségű alapanyagok. A zöldségeket Horváth Boldizsár biztosítja, aki az ország bármely pontjára képes elmenni, hogy a legkiválóbb alapanyagokat beszerezze. A magyar zöldségeket tölgyfahordóban érlelt Dodoni feta sajt és több hónapos kóstolósorozat után kiválasztott olívaolaj koronázza meg.
Őszi hangulat kacsamellel és káposztával tálalva
Míg a lilakáposztát egy napig borban, mézben és csipkebogyólekvárban pácolják, a sült kelkáposztához olyan kiegészítő elemeket is hozzáadtak, mint az árpagyöngy és a hajdina, mellyel szintén a hagyományok előtt tisztelegnek.
Nyelvhal papírban sütve, konfitált burgonyával, gombával és magyar kaviárral
Ugyan a nyelvhal nem az egyik legpopulárisabb halféle a magyar gasztronómiában, mégis páratlan íz nyerhető ki belőle, egyszerűen papírban megsütve.
mészáros ádám | séf | onyx | michelin-csillag | menü
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!