Így hívják Christophe Gernigon dizájner megoldását, amely a világjárványok idején is biztonságos éttermi étkezési lehetőséget kínál a vendéglátóhelyek számára anélkül, hogy azok lemondanának a modern eleganciáról.
Bár világszerte számos korlátozás van érvényben jelenleg is a pandémia miatt, a vendéglátóhelyek üzemelnek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a járvány okozta gazdasági károkat minimalizálni tudják. Ebben segítségükre vannak a legnevesebb dizájnerek is, akik innovatív gondolkodásuknak köszönhetően nemcsak keresik a legjobb megoldásokat a biztonságos étkezés megteremtésére, de meg is valósítják azokat.
Így alkotta meg a párizsi tervező, Christophe Gernigon a Plex Eatet, amely első ránézésre nagyméretű installációnak tűnik, a valóságban azonban XXL-es méretű plexipajzsokból áll. A tervező a Christophe Gernigon Design Studio alapítója, aki több mint húsz éve dolgozik a belsőépítészet és a szcenográfia területén.
Eddig a vendéglátásban nem tudott kibontakozni, innovációja azonban berobbantotta a köztudatba az éttermi dizájnerek körében is.
A koncepció lényege, hogy a plexipajzsokat a mennyezetről kell lelógatni az asztalok fölé, ide kell beülniük a vendégeknek. A megoldás lehetővé teszi a biztonságos étkezést, a társadalmi távolságtartás betartását, ráadásul műanyag felületének köszönhetően könnyen és gyorsan fertőtleníthető.
A Plex Eat pajzsok teljesen körülhatárolják a vendégek felsőtestét, és szabadon mozgathatók, így a vendéglátóhelyek egyedi adottságai alapján bármilyen formában elhelyezhetők az asztalok körül. A plexipajzsok kör és négyzet alakú asztalokon túl hosszú padok, sőt bárpultok fölé is telepíthető.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Christophe Gernigon Studio)
pandémia | étterem | kortárs dizájn | kortárs | covid-19 | plexeat
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!