Ezzel az egyetlen trükkel sosem szárad ki a csirkemell

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb hús, amit számos módon elkészíthetünk attól függően, hogy milyen fűszereket vagy szószokat adunk hozzá.

Az egyetlen rossz dolog talán, amit elkövethetünk a csirkemellel, ha kiszárítjuk. Ez akkor fordulhat elő, ha túlságosan sokáig hőkezeljük anélkül, hogy a nedvességet a hús belsejébe zárnánk. Van azonban egy nagyon egyszerű trükk, amivel többé nem kell csalódottan falatoznunk még a natúr csirkemellet sem.

A lédús csirkemellek elkészítésének egyik egyszerű módja az, ha egy darab sütőpapírt helyezünk a hús alá és a tetejére, mielőtt  sütni kezdenénk.

A sütőpapír ugyanis megakadályozza azt, hogy a csirkemell kiszáradjon.

Szintén jó módszer, ha a befűszerezett csirkemellet belecsomagoljuk a sütőpapírba és sütőben készítjük el. Ha pedig alá még zöldségeket is teszünk, egy csomagban elkészíthetünk egy teljes értékű főételt is. A módszer lehetővé teszi, hogy a hús és a zöldségek a természetes levükben süljenek meg, így sokkal ízesebbek, aromásabbak is lesznek az ételeink.

Sokan hasonló módszert alkalmaznak a csirkemell sütésekor, csak sütőpapír helyet alufóliát használnak. Ennek nagy hátránya azonban, hogy sütés közben beletapadhat a húsba, ezzel szemben a sütőpapírral nem járhatunk így.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

sütés | csirkemell | praktika | trükk | konyhai

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom