Kipróbáltuk és működik! Egyetlen trükkel zseniális lesz a burgonyapüré

A tökéletes burgonyapüré elkészítése azóta gerjeszt vitákat a séfek között, amióta világ a világ. Mindenkinek megvannak a maga technikái, kedvelt burgonyatípusai, fűszerkombinációi. David Chang séf azonban örökre megváltoztathatja a szokásainkat.

A legendás séf, Joel Robuchon úgy vélte, a tökéletesen krémes burgonyapüré titka, hogy egy szitán kell áttörni és feleannyi súlyú vajat kell hozzáadnunk, mint amennyi a burgonya súlya. Chang azonban, aki előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során, egy olyan módszert dolgozott ki, amivel

minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető.

Chang az Instagramon osztotta meg a trükkjét. Eszerint a burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Úgy véli, ha a kisebb darabokra vágja, akkor hét-nyolc perc is elegendő lett volna a folyamathoz.

Ezt követően vajat, tejszínt és fűszereket adott hozzá, krumplinyomóval pürésítette, majd tálalta.

A szakács ugyan az étteremben nem ezt a módszert alkalmazza a burgonyapüré elkészítéséhez, de azt vallja, otthon csakis ez a nyerő választás. Kíváncsi voltam, hogy valóban működik-e a gyakorlatban ez a konyhai hack és azt kell, hogy mondjam, soha életemben nem készítettem ennyire gyorsan főtt burgonyát.

Fontos azonban, hogy megfelelő pároló edényt használjunk hozzá, ellenkező esetben a keletkező gőz felnyomja a tál tetejét, és távozik onnan, a burgonya pedig nem tud megpuhulni.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Pixabay)

burgonyapüré | séf | trükk | konyha | tanács | zseniális

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom