Spontán ötlet eredménye.
Békeidőben kétezer-ötszáz helyen rendeznek ünnepi vásárt Németország-szerte, olyankor milliók kortyolgatják a forró italokat és nézelődnek a csecsebecsés bódéknál. Idén a járvány miatt a legtöbb városban nem tartják meg a forgatagot, így például Nürnberg világhírű Christkindlesmarktja is elmarad.
Egy bajor vendéglős viszont nem volt hajlandó elengedni a hagyományos karácsonyt és az ehhez szorosan köthető adventi szokásokat,
ezért megnyitotta a világ első autós karácsonyi vásárát, amelyhez még mesterséges havat is intézett.
Patrick Schmidt úgy próbálja visszahozni a klasszikus adventi hangulatot, hogy közben ügyel a távolságtartásra is. "Hirtelen ötletként jött a második lezárás alatt. Úgy gondoltam, mivel tavasszal a Dult népművészeti fesztiválon működött a dolog, miért ne lehetne hasonlóan megszervezni egy karácsonyi vásárt is? – mondta az ötletgazda a csütörtöki megnyitón Landshutban.
"Nemcsak palacsintát, vagy sült mandulát árulunk, hanem élményeket is" – mutatja be az alapító a vásárt, amely lényegében egy drive-in étteremhez hasonlóan működik. A látogató autóval behajt az utcába, ahol minden olyan, mint egy tipikus adventi vásáron; mindenhol feldíszített fenyőfák, ételekkel és édességekkel megpakolt bódék várják, sült gesztenye és mézeskalács illata száll, a különbség csupán annyi, hogy a forralt borozáshoz, vagy a kézműves termékek mustrálásához ki sem kell szállnia a kocsiból.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Reuters, illusztrációk: Pixabay)
adventi | biztonságos | ötlet | forgatag | karácsonyi vásár | autó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!