Egy Michelin-csillagos német séf, Julia Komp a karantén alatti otthonfőzés népszerűsítésére osztotta meg egyik kedvenc receptjét.
A Közel-Kelet lecsójaként ismert shakshuka könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, ráadásul harminc perc alatt egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 kaliforniai paprika feldarabolva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csili apróra vágva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 40 dekagramm hámozott paradicsomkonzerv
- egy kis csokor petrezselyem
- 5 tojás
- 10 dekagramm fetasajt
- 10 dekagramm csicseriborsó (konzerv)
- 5 dekagramm fekete olívabogyó
- pirospaprika, köménymag, koriander, őrölt feketebors
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a csilit! Pirítsuk le kissé, majd tegyük hozzá a paradicsompürét is!
- Fűszerezzük ízlésünk szerint, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprikát is! Főzzük addig, amíg a paradicsom levének jelentős része el nem párolog! Tegyük bele a csicseriborsót, az olivát és a fetát is!
- Amikor tökéletesen megfőtt a paprika, üssük rá a tojásokat, de ne keverjük el! Hagyjuk, hogy egyben süljenek meg! Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
lecsó | izrael | konyha | gasztronómia | recept | shakshuka
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!