Ha a kijárási tilalom ideje alatt jut eszedbe, hogy ennél egy igazán őszi desszertet, tarts otthon levelestésztát és almát, hiszen gyakorlatilag húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni ezt a süteményt.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 1-2 alma vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál barna cukor
- pici só
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanálnyi vaj
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
- Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- Csomagoljuk ki a leveles tésztát, és daraboljuk fel nagyobb négyzetekre éles késsel, határozott mozdulatokkal!
- Hajtsuk vissza a négyzetek szélét, kenjük meg mindegyiket felvert tojással!
- Hámozzuk meg az almát, és szeleteljük fel vékony szeletekre! Csurgassuk rájuk a citromlevet!
- Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a csipet sót és a barnacukrot! Keverjük össze az almával!
- Mindegyik kis négyzetünkre helyezzünk néhány szelet almát, majd szórjuk meg vaníliáscukorral!
- Tegyük a sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára! Melegen kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
desszert | gasztronómia | sütemény | alma | leveles tészta | süti
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!