Így készül a tökéletes T-bone steak

James Martin brit sztárszakács receptjével bebizonyítja, hogy a T-bone steak elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljuk, hiszen néhány egyszerű alapanyaggal és tudatos konyhatechnológiai megoldásokkal bárki elkészítheti. Érdemes chutney-t főzni hozzá, mely tökéletes kísérője lehet a húsnak.

Hozzávalók:

  • 4 darab T-csont steak, szobahőmérsékleten
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A steakek elkészítéséhez hevítsünk fel egy serpenyőt! Dörzsöljük be a steakeket egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk, tegyük a serpenyőbe, és süssük két percig, utána fordítsuk el a steaket kilencven fokkal! Fontos, hogy mind a négy oldalát két-két percig, egyenletesen süssük, így tökéletes kérget fog kapni, de a hús belül szaftos lesz. Ne szúrjuk meg a húst, csak óvatosan fordítsuk át, hogy a szaft ne folyjék ki belőle! Vegyük ki a steakeket a serpenyőből, és pihentessük tálalás előtt!

Hozzávalók a chutney-hoz:

  • 275 ml malátaecet
  • 225 g barna cukor
  • 1,5 kg érett paradicsom, nagyon durván apróra vágva
  • 200 g hagyma, durván apróra vágva
  • 4 chili apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A chutney elkészítéséhez tegyük az ecetet és a cukrot egy nagy lábasba, forraljuk fel, és főzzük három-négy percig, amíg a cukor megolvad! Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, forraljuk fel, és főzzük húsz-harminc percig! Gyakran keverjük meg, és hagyjuk, hogy a chutney besűrűsödjön! Hagyjuk kihűlni, tálaljuk a hús mellé!

A chutney a tűzről frissen levéve sterilizált üvegekbe tölthető, így hosszan eláll a kamra polcán.

Ez is érdekelhet:

Csúcsszakácsoktól indulnak a legújabb étkezési trendek

És már Magyarországon is vannak követői.

(Fotók: Getty Images)

t-bone steak | chutney | steak | recept | gasztronómia | t-bone

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom