Megnéztük közelről.
Janzsó Viktor volt külpolitikai újságíró és New York-i konzul gyakran tűnik fel a Roadster virtuális hasábjain mint magazinunk nem hivatalos kihelyezett tudósítója. Ezúttal Miamiban járt, és ha már ott volt, ellátogatott a város, sőt, Florida legmagyarabb pontjára. Hogy milyen volt, azt lefényképezte nekünk, sőt, meg is írta.
„Ezt egyáltalán nem láttuk jönni: sajtos-tejfölös lángos a Miamitől északra fekvő Hollywood Beachen, Floridában. Ezt mindenképpen ki kellett próbálni, és nem is csalódtunk.
A kis magyar pékségben aztán jóval több meglepetés várt ránk, mint sejtettük. Így karácsony előtt bejgli (mákos és diós), kalács és szaloncukor – amit errefelé nem nagyon lehet kapni –, kakaós csiga, lekváros batyu, gesztenyepüré, és az ünnepek gyerekkori élményét felidéző nagymama-féle sós sütemények.
És persze töltött káposzta elvitelre, ha nagyon magyarosat szeretne valaki fogyasztani. Le is ültünk, elkezdtünk enni, s közben sorban jöttek a helyi magyarok, volt, aki több száz kilométerről utazott, néhányan a környékről ugrottak be a hazai ízekért. Megelevenedett a hely, csevegtünk, sztoriztunk, Zsolt tüsténkedett a konyhában.
Kis Magyarország több mint nyolcezer kilométerre az otthontól.
És hogy milyen volt a lángos?
Amilyennek lennie kell. Nem úszott az olajban, nem volt túlsütve, a pereme csillogóan emelkedett ki, mint a legjobb amerikai pizzáé, hogy körbe ölelje a pont megfelelő mennyiségű tejfölt, amelynek a színét reszelt mozzarella és cheddar sajt borította. A cheddar ad egyfajta pikáns ízt a lángosnak, először próbáltam, melegen ajánlom mindenkinek."
Florida | miami | bejgli | lángos
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!