Így készíts mesteri hot dogokat!

Az igazán ütős hot dog nem csupán virsliből, hot dog kifliből és ketchupból áll, hanem elképesztő ízvilágú és textúrájú toppingokból, amiket kedvünk szerint variálhatunk. Három, húsz percen belül elkészíthető alternatívát választottunk.

Ha roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

Általában a hot dogok tetejére savanyúság, pirított bacon vagy sajt kerül,

ha azonban igazán különleges ízekre vágyunk, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megkoronázzuk az egyszerű ételt.

Zseniális választás lehet a Chicago stílusú salsa, ami vékonyra szeletelt lilahagymából, felkockázott csemegeuborkából, negyedekre vágott koktélparadicsomból, kis darabokra vágott pepperóniból, zellerlevélből és egy kevés édes-savanyú mártásból áll. Az egészet egy kis extra szűz olívaolaj köti össze, az i-re a pontot pedig némi sóval és borssal tehetjük fel. A topping tele van ízzel, változatos textúrával, amiben az édes-savanyú szósz dominál.

Ha az édeskés ízvilágot még jobban kiemelnénk, aszalt sárgabarackos mostardát érdemes választanunk. Az olasz ételkülönlegesség kandírozott, mustárral fűszerezett sárgabarackból áll. Ennek gyors verziójához almaecet, víz, kockára vágott barack, cukor, apróra vágott vöröshagyma és zúzott fokhagyma szükséges. Minden hozzávalót egy lábasba teszünk, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a barack meg nem puhul, és a mostarda könnyed, szirupos állagot nem kap. Akkor belekeverünk egy kevés őrölt mustármagot és dijoni mustárt, majd sózzuk. Mielőtt a hot dogokra halmozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni!

A savanykás ízek kedvelői kiindulhatnak a savanyított almapaprikából is, amelyet tovább ízesíthetnek egy kevés aprított petrezselyemmel, kaporral és extra szűz olívaolajjal. Mehet hozzá némi római saláta vagy rukkola, ami szavatolja a roppanós állagot.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | nyári recept | hot dog | étel | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom