Folytatódnak a tematikus gasztrohétvégék Badacsonyban, melyen egyénileg, bérlettel vagy anélkül lehet felfedezni nyitva tartó vendéglátóhelyeket egy-egy téma mentén.
Az idei évben az itthoni utazásoké volt a főszerep, így a Gasztrohegy Badacsony csapata most segít világot látni: az októberi hétvégén minden étterem egy-egy választott ország gasztrónómiájába repítnek majd el – olvasható a Gasztrohegy Badacsony Facebook-oldalán.
Amivel készülnek:
- Október 17–18. Világok konyhája
- November 28–29. Halak a hegyen
- December 27–29. Advent / Irodalmi ízek
- Január 23–24. Marháskodunk
- Február 20–21. Vadak a hegyen
- Március 20–21. Füstölgés
- Április 17–18. Vega Badacsony
Résztvevők:
- Laposa Birtok
- Pláne Badacsony borterasz
- Hotel Bonvino Wine & Spa
- Tölgyes Kúria - Riza
- Vánkos
- Hableány
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Borbarátok
- Tilia - A Badacsonyi Borvendéglő
- Kisfaludy-ház Étterem
Mi az a Gasztrohegy?
Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: tíz vendéglátóhely, hét tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Október 17–18-án török, vietnámi, perui, osztrák, francia-polinéziai, thaiföldi, marokkói, mexikói és francia remekeket lehet kóstolni. További részletek errefelé találhatóak.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash, Pixabay)
gasztrohegy | október | étterem | program | ajánló | Badacsony
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!