Négy húsvéti konyhai trükk, amit idén ki kell próbálnod

Idén húsvétkor könnyítsük meg a saját dolgunkat és készítsünk pillanatok alatt egy kis rafinériával izgalmas fogásokat!

1. Mikróban készítsd a burgonyapürét!

Egy séf, David Chang előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során. Kísérletezései pedig kiváló eredményre is vezetnek, hiszen egy olyan módszert dolgozott ki, amivel minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. A burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Ezt követően pedig már nincs más dolgunk, minthogy összetörjük és vajjal krémesre keverjük.

Kipróbáltuk és működik! Egyetlen trükkel zseniális lesz a burgonyapüré

David Chang séf örökre megváltoztathatja a szokásainkat.

2. Időzítővel főzd a tojást!

A tökéletes főtt tojás esetében a sárgája krémes és lágy, nem veszi körül zöld gyűrű. Ahhoz, hogy ezt az optimális állapotot elérjük, csupán friss tojásra, vízre és jégre van szükség. Helyezzük a tojásokat egy nagy lábasba, engedjük fel őket hideg vízzel, fedjük le, majd forraljuk fel. Amikor a víz forr, csökkentsük a hőt közepesre, majd figyeljük az órát. Hat-hét perc elteltével szedjük át a tojásokat egy nagy tál jegyes vízbe és hagyjuk, hogy pár perc alatt kihűljenek. Miután kivettük a tojásokat a jégfürdőből, azonnal hámozzuk meg.

Ezek a tojásfőzés aranyszabályai

A tökéltes főtt tojáshoz csupán jó időzítésre van szükség.

3. A natúr főtt tojást dobd fel ízekkel, illatokkal, textúrákkal!

A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk. A klasszikus kaszinótojást egy kis füstösség teheti izgalmassá, a tojássalátához remekül passzol a szardella, a tojáskrémet pedig a curryvel és naranccsal tehetjük igazán különlegesség.

Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk.

4. Ne most kísérletezz!

Az ünnepi menübe érdemes olyan ételeket beemelnünk, amelyeket már rutinosan meg tudunk főzni, a kísérletezést hagyjuk inkább az egyszerű hétvégékre. A mindennapi ételek is különleges, húsvéti hangulatot áraszthatnak , ha a tálalásra, a dekorációra és a kiegészítő elemekre helyezzük a hangsúlyt. A klasszikus alapanyagokból pedig akár fine-dining változat is készíthető.

Klasszikus húsvéti reggeli fine dining kivitelben

A húsvéti asztalról nem hiányozhat sem a sonka, sem a tojás.

(Fotók: Getty Images)

konyhai | trükk | húsvéti | tipp | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom