Teljesen húsmentes lesz a világ egyik legjobb étterme

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy "a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan".

A világ ötven legjobb étterme közt számon tartott Eleven Madison Park a járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson.

Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte.

"Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket; minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból."

A világon rajtuk kívül még csupán egy étterem van, amelyik három Michelin-csillaggal rendelkezik, és teljesen vegán menüsort kínál, ez a pekingi King's Joy. Az EMP június 10-én debütál az új vegán kóstolómenüvel, ami 335 dollárba kerül személyenként, azaz százezer forint/fő a vacsora.

A nap végén viszont mindig az a lényeg, hogy ínycsiklandóak maradjunk, ezért olyan isteni vegán ételeket fogunk készíteni, amelyek a húsevőket is azonnal leveszik a lábáról

– fogalmazott a séf, hozzátéve, hogy a menüben többek között olyan ételeket is találnak majd a fine diningra éhes vendégek mint a tizenhat óráig készülő céklás fogás, rizses zabkása spárgasalátával vagy amarántmag és cukorborsó krémes fermentált mandulakrémmel és borsós misopürével. Izgalmas vállalkozás, rajta tartjuk a szemünket!

Júniusban pedig nemcsak az EMP debütál Amerikában, hanem eladják a világ legrégibb whiskyjét is. New Yorkba pedig nem tudjuk, mikor juthatunk el legközelebb, de az egyik legkedvesebb, hatvanéves helyünkre már most beülhetünk.

(Fotók: Getty Images)

húsmentes | usa | vega | menü | Flatiron | eleven madison

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom