Hűsítő dinnyés tésztasaláta, amit a grillsajt koronáz meg

A nagy hőségben mindenki igazán könnyű, hideg, hidratáló ételeket kíván. Ha már rá sem tudunk nézni a kovászosuborka-levesre és a gazpachóra, érdemes megkóstolni ezt a végtelenül egyszerű tésztasalátát, ami tele van dinnyével, friss zöldfűszerekkel és tökéletesre sütött grillsajttal.

Hozzávalók:

  • 200 gramm főtt szarvacska tészta vagy fussili
  • 50 gramm tökmag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 250 gramm halloumi sajt, 10-12 szeletre vágva
  • 1 uborka felkockázva
  • 1 nagy csokor petrezselyem, menta, vagy bazsalikom ízlés szerint
  • 1 citrom héja és leve
  • 400 gramm görögdinnye felkockázva

Elkészítése:

Első lépés: A tésztát szokásos módon, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd félretesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.

Második lépés: Egy nagy serpenyőben tökmagot pirítunk, majd egy tálba borítjuk és szintén félretesszük. Olajat hevítünk, rásorakoztatjuk a halloumi-szeleteket és oldalanként 2-3 percig sütjük.

Harmadik lépés: Elővesszük a tésztát, hozzákeverjük az olajat, az uborkát, a felaprított zöldfűszert, a citrom héját és levét, valamint a tökmagot. Jól elkeverjük. Egy tálra halmozzuk, rátesszük a dinnyekockákat és a sajtszeleteket, végül még egy kevés frissen aprított fűszerrel díszítve tálaljuk.

Mi történik, ha két ikonikus francia étel, a ratatouille és a quiche találkozik? Egy olyan tökéletes vega főételt kapunk, ami tele van ízekkel, textúrákkal, ráadásul hihetetlenül egyszerűen az asztalra tehető.

(Fotók: Getty Images)

ubprka | grillsajt | tésztasaláta | saláta | dinnye | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom