Hihetetlen dizájner evőeszközök készültek egy amszterdami séf vacsoraestjéhez

Amikor a kísérleti gasztronómia fogalma találkozik egy két Michelin-csillagos étteremmel, egy innovatív gondolkodású séffel és két ultramodern dizájnerrel, akkor a végeredmény garantáltan olyan lesz, amitől leesik az ember álla.

A kísérleti gasztronómiájáról híres amszterdami Steinbeisser két Michelin-csillagos séfje, Edwin Vinke exkluzív vacsoráját nem mindennapi kiegészítőkkel koronázta meg. A fogások alapvetően is igazán különlegesek voltak, hiszen aprólékos munkával, innovatív gondolkodással készültek,

de a tálalás mellett éppen olyan meglepőek voltak azok az evőeszközök is, amelyeket az éhes vendégeknek használniuk kellett az étkezés során.

A Stian Korntved Ruud az eseményre száz százalékig őshonos erdőkből származó fából, kézzel faragott kanalakat, amelyekre egyenként három órát áldozott az életéből és a végtelennek tűnő türelméből. A tökéletes formák, a mérnöki precizitás, a vonalak finomsága miatt az eszközök szobrászati remekművekkel is felérnének.

Csakúgy, mint Sarah Hurtigkarl dán dizájner által megálmodott, rendkívül kreatív fém evőeszközök, amelyek új szintre emelték az est hangulatát. A kortárs étkezési kultúrát szimbolizálni hivatott evőeszközökben a kanalak, a villák és a kések találkoznak olyan hétköznapi tárgyakkal, mint az olló, vagy éppen a csavarhúzó.

A fém evőeszközök értékét növeli, hogy mindegyik kézzel készült, egyedi darab, tömeggyártásban egyáltalán nem kaphatók.

Bár az evőeszközökkel nem lehetett egyszerű a fogások elfogyasztása, az élmény, amit a kísérleti gasztronómia és a kortárs dizájn vívmányai nyújtottak, garantáltan felejthetetlen volt a maroknyi szerencsésnek, aki részt vehetett a különleges vacsoraesten.

Ez is érdekelhet:

Underground tapasbár forgatja fel épp a balatoni gasztronómiát – Mór24

Egy hely, ami egyszerre lokálpatrióta és kozmopolita. Ami úgy természetes, hogy közben innovatív. Őszinte és előremutató, mert koncepció, jó ízlés és hatalmas szív van mögötte.

(Fotók: Caroline Prange)

michelin-csillag | fine dining | evőeszköz | holland | étterem | Michelin

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom