Bevállalnád? Ezzel a trükkel készült a világhírű író Martinije

Bár Ernest Hemingway szinte bármit megivott, ami alkohol volt, a kedvencének állítólag a száraz Martini számított, amit elviselhetetlenül hidegen ivott.

Ernest Hemingway a világ egyik leghíresebb írója, az életét azonban az alkohol befolyásolta. Szerette a whiskyt, a bort, a rumot – becsületére szolgáljon viszont, hogy alkoholizmusát sosem titkolta. Egyszer úgy fogalmazott:

A borivás számomra olyan természetes volt, mint az evés és éppen ugyanannyira létfontosságú is.

Hemingway nevéhez egy különleges koktél is fűződik, Havannában előszeretettel fogyasztotta az elképesztően erős Death in the Afternoon-t, a történetek szerint azonban a kedvenc itala egy extra száraz Martini volt, amit jeges-hidegen fogyasztott. Ahhoz pedig, hogy előállítsa a világ leghidegebb Martinijét, egy trükköt is bevetett.

A vizet teniszlabdák tárolására szolgáló golyócsőben fagyasztotta le, így hatalmas jéghengereket kapott. Behűtötte a poharakat, sőt még a díszítéshez használt gyöngyhagymákat is lefagyasztotta.

A végeredmény egy olyan hideg ital lett, amiről Hemingway csak így dicsekedett:

Az ujjakhoz tapad.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

száraz martini | trükk | alkohol | praktika | martini | hemingway

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom