A házi granola tökéletes alapja lehet a reggelinek egy rohanós napon, hiszen csupán joghurtra és friss gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy teljes értékékű napindító finomságot készítsünk belőle.
A granola akkor igazán finom, ha kissé roppanós, ezt a perfekt állagot pedig sütés előtt juharsziruppal, növényi olajjal és tojásfehérjével lehet elérni. A zabpelyhet pirítás előtt érdemes összekeverni a habbá vert édes tojásfehérjével, egy kevés olajjal, hogy aztán ízlésünk szerint fűszerezzük és tovább dúsítsuk mindenféle olajos magvakkal.
A granola ízvilágát azonban még magasabb szintre emelhetjük akkor, ha valamilyen koncentrátumot is csepegtetünk bele.
Tökéletes választás lehet a vanília és a mandula aroma is, hiszen az előbbi kellemesen lágy, utóbbi pedig mély, határozott ízt ad az ételnek.
Hozzávalók:
- 4 csésze nagy szemű zabpehely
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze olajos magvak
- 1/2 csésze aszalt gyümölcs
- 1 teáskanál fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 1/3 csésze juharszirup
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1 1/2 teáskanál vanília vagy mandula aroma
- 2 tojásfehérje
Elkészítése:
Első lépés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Második lépés: Minden hozzávalót az aszalt gyümölcs kivételével összekeverünk a tojáshabbal, tepsibe halmozzuk és nagyjából 30 perc alatt, kétszer, háromszor átkeverve aranybarnára sütjük.
Harmadik lépés: A kihűlt granolához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és befőttes üvegekbe adagoljuk.
A reggeli étkezés legfontosabb elemei a fehérjék, amelyeket többnyire tojásból próbálunk napindítóként a szervezetünkbe bevinni. Összeállításunkban olyan alternatívákat gyűjtöttünk össze, amelyek egyrészről kiváló proteinforrások, másrészről pedig nem tojásalapúak.
(Fotók: Getty Images)
házi | recept | reggeli | granola | egészséges
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!