Hétvégén kerti partira készülsz és lenyűgöznéd a vendégeket? Ezekkel a koktélokkal biztosan sikert fogsz aratni, ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthetők, különösebb speciális eszközökre sincs szükség hozzá a hobbi koktélkeverő szetten kívül.
Manhattan
- 5 centiliter Bourbon
- 2 centiliter Vermuth rosso
- 2 csepp Angostura bitter
A shakerbe jeget halmozunk, ráöntünk minden hozzávalót, összekeverjük, majd koktélospohárba öntjük, hogy végül koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.
Daiquiri
- 4,5 centiliter fehér rum
- 2 centiliter lime lé
- 0,5 centiliter cukorszirup
Minden alapanyagot a jéggel megtöltött shakerbe öntjük, összerázzuk, majd lime karikával díszített koktélos pohárba öntjük.
Negroni
- 3 centliter Campari
- 3 centiliter Vermuth rosso
- 3 centiliter Gin
Egy old fashioned pohárba jeget teszünk, ráöntjük az összetevőket és elkeverjük.
Martini
- 10 milliliter száraz martini
- 40 milliliter vodka
- 5 milliliter citromlé
- néhány olajbogyó
Egy shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá a vodkát, majd rázzuk össze! Öntsük rá a martinit és ismét rázzuk meg! A kapott koktélt szűrjük egy pohárba, adjuk hozzá a citromlevet és díszítsük olajbogyókkal!
Old Fashioned
- 4 centiliter whisky
- 1 csepp Angostura bitter
- 1 kockacukor
- egy kevés víz
Egy kockacukorra egy pici melegvizet teszünk, rácseppentjük az Angosturát és elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Jeget halmozunk rá, ráöntjük a whiskyt és elkeverjük. Citromhéjjal díszítjük.
Cuba Libre
- 1 deciliter kóla
- 5 centiliter fehér rum
- 1 szelet lime
Egy long drinkes pohárba jeget teszünk, ráöntjük a fehér rumot és a kólát, majd ráfacsarjuk egy szelet lime levét.
Egy limitált kiadású koktélreceptes kiadvánnyal segíthetsz most a vendéglátóhelyeken. A Nyissunk Együtt együttműködés a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bartender Szövetség között azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a pandémia következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.
(Fotók: Getty Images, Pixabay)
otthon | nagy sztori | koktél | klasszikus | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!